La Croix Melier Montlouis Demi-Sec

La Croix Melier Montlouis Demi-Sec
La Croix Melier Montlouis Demi-Sec
Naam: La Croix Melier Montlouis Demi-Sec
Kleur: Wit
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 10,49
Excl. BTW: € 10,49

Deze halfzoete wijn (demi-sec) gemaakt van 100% Chenin Blanc heeft een geweldige gouden kleur. De wijn heeft restzoet en valt op door de geconcentreerde smaak. Wat volgt is een heerlijke mix van honing, bloemen en aroma's van zongerijpt fruit. Naast de zoete smaak heeft deze wijn een heerlijk verfrissende zuurgraad. Een tropische verrassing die perfect samengaat met geitenkaas, paté of sint-jakobsschelpen.

De Loire is een uitgestrekt en groot wijngebied. Een echte aanrader voor elke wijnliefhebber! In juli 2017 zijn we afgereisd naar La Ville Aux Dames, een plaatsje middenin de Loire tussen Tours en Montlouis. Het gebied is de bakermat van de Chenin Blanc. Langs de Loire ligt een fantastische fietsroute die door de wijnvelden en langs verschillende wijnhuizen gaat. Op de fiets zijn we naar Montlouis gereden, beroemd om de Chenin Blanc wijnen. Wat een geweldige wijnen hebben we overal mogen proeven en wat een gastvrijheid!

Dromen nagejaagd

Bij elk wijnhuis dat we bezochten, werden we zeer welkom ontvangen. We hebben veel wijnhuizen ontdekt die nog geen wijnen naar Nederland exporteren. Op de terugweg van de fietstocht besloten we nog langs één wijnhuis te gaan: Domaine de la Croix Melier. Ook hier werden we gastvrij maar ook een beetje onwennig ontvangen. Toen het gesprek eenmaal op gang was, begrepen we dat de huidige eigenaren het wijnhuis nog niet lang daarvoor hadden overgenomen. De man heeft het wijn maken het afgelopen jaar mogen leren in de Bourgogne en vervolgens hebben zijn vrouw en hij samen hun droom nagejaagd. De voormalige eigenaren begeleiden ze nog twee jaar in de wijnranken, in de kelders en met de marketing. Met trots lieten ze het wijngoed zien en vol enthousiasme vertelden ze hun verhalen. De passie voor het maken van wijn spatte ervan af. We namen de demi-sec mee en die avond, in combinatie met een heerlijke geitenkaas, gedronken. Wat een combinatie. Hemels! De volgende dag hebben we met de auto een aantal dozen ingekocht om mee naar Nederland te nemen. Voor een aantal klanten en vrienden hebben we een speciale Loire-avond georganiseerd en iedereen was het erover eens: importeren!

Wijn
Kleur Wit
Druif Chenin Blanc
Land Frankrijk
Streek Loire
Jaar 2015

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in: