Morgadio Da Calçada Port Tawny Reserve

Morgadio Da Calçada Port Tawny Reserve
Morgadio Da Calçada Port Tawny Reserve
Naam: Morgadio Port Tawny Reserve
Kleur: Robijn rood
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 19,95
Excl. BTW: € 19,95

Deze tawny reserve port is donker robijnrood van kleur. Een zeer fijn, ontwikkeld aroma waarin je pruimen, kersen, abrikozen, gedroogde kruiden en hinten van vers gezette koffie herkent. De leeftijd van de wijn bedraagt 6 tot 7 jaar waarna de assemblage plaatsvindt. In de mond is het een overtuigende, ontwikkelde port met zeer fraai verpakte tannines en alcohol. Deze port biedt een uitstekende harmonie tussen fruit, zoet en alcohol.

Morgadio Da Calçada ligt in het dorpje Provesende met slechts 300 inwoners. Vanuit het huisje waar wij verbleven tijdens onze wijnreis naar Pinhâo (ook wel het centrum van het portgebied genoemd) was het 2 uur lopen, alleen maar bergop. De wandeling was indrukwekkend. De route gaat door prachtige dorpjes en schitterende wijnvelden met adembenemende uitzichten.

Eenmaal aangekomen, zagen we dat Casa da Calçada is gevestigd in een monumentaal pand, daterend uit de 16de eeuw. Het pand is aangekocht door de beroemde portmaker Dirk van der Niepoort. Hij is als vijfde generatie verantwoordelijk voor het beroemde wijnhuis Niepoort. De productie van port en wijnen van zeer hoge kwaliteit zit hem dus in de genen. En met Morgadio Da Calçada is die ambitie niet anders.

Tijdens de proeverij die we kregen, werd ons die gedrevenheid om de allerbeste te zijn direct duidelijk. De openhaard ging aan en vol trots en passie vertelde de wijnmaker over de geschiedenis van het pand en de wijnen. Het fruit wordt met de hand geplukt en de druiven worden nog traditioneel geplet met de voet. De sfeer, de verhalen en de wijnen waren fantastisch. Eenmaal terug op het dorpsplein keken we terug op een mooie ervaring. En we wisten meteen: dit wijnhuis hoort in ons assortiment. Sindsdien importeren we een prachtige tawny port en een geweldige witte wijn van dit bijzondere wijnhuis.

 

Wijn
Kleur Robijn rood
Druif Tinta Fransisca, Sousão, Tinta Roriz, Tinta Cão, Tinta Amarela, Touriga Franca, Touriga Nacional
Land Portugal
Streek Douro

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in: