Volk Riesling Hochgewächs 2015

Volk Riesling Hochgewächs 2015
Volk Riesling Hochgewächs 2015
Naam: Volk Riesling Hochgewächs 2015
Kleur: Wit
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 9,45
Excl. BTW: € 9,45

De wijnen van wijnhuis Volk behoren tot de beste wijnen van de regio Rijland-Pfalz. Smaakvolle, droog gevinifieerde Riesling afkomstig van de steile heuvels rondom Boppard Hamm. Geurig en uitnodigend, met een mooi mineraal karakter. Dat karakter krijgt de wijn van de leistenen in de grond waarop de druiven van wijnhuis Volk groeien. Sappig, erg zuiver en toegankelijk. Door de krachtige minerale toets, heeft de wijn een lange afdronk. Deze Riesling is de officiële wijn van het internationaal filmfestival, de Berlinale, in Berlijn.

Na een bezoek aan het plaatsje Boppard, in de Mittelrhein, reden we door naar het plaatsje Spay. In het gewoonlijk zonovergoten Boppard Hamm bezochten wij op een koude dag in januari 2015 het wijnhuis Volk. Het wijnhuis is gelegen in een woonwijk en als je niet oplet rijd je er zo voorbij.

De wijnwinkel is gelegen aan de achterkant van het woonhuis. Het is een moderne winkel waar we een kleine proeverij kregen voorgeschoteld door Heidi Vos. Samen met haar man Jurgen Volk zijn zij verantwoordelijk voor het creëren van wijnen die de zintuigen prikkelen. Het assortiment omvat zowel witte wijn als rode wijn en ook mousserende wijn.

Achter het logo van wijnhuis Volk zit een verhaal. De overgrootvader van Jurgen was vroeger piloot en had de bijnaam "stuurman". Deze bijnaam gebruikt het wijnhuis nog steeds en het stuurwiel dat verwerkt is in hun logo is een knipoog naar deze geschiedenis.

Voor de familie Volk is wijn een bron van vreugde. Of zoals zij het zelf zeiden: "Goede vrienden, lekker eten en goede wijn, al deze dingen maken het leven waard om te leven." Een herkenbaar motto voor ons en we sluiten ons daar dan ook helemaal bij aan!

Wijn
Kleur Wit
Druif Riesling
Land Duitsland
Streek Mittelrhein
Jaar 2015

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in: