Kreuzberg Jraaduss! 2015

Kreuzberg Jraaduss! 2015
Kreuzberg Jraaduss! 2015
Naam: Kreuzberg Jraaduss! 2015
Kleur: Rood
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 8,45
Excl. BTW: € 8,45

Uit de Lifestyle-Kollektion van wijnhuis Kreuzberg presenteren wij de Jraaduss! 2014. Dit wijnhuis hanteert uitzonderlijk hoge kwaliteitseisen. De druiven worden met uiterste zorg geselecteerd. Deze eisen stellen ze ook voor hun collectie VDP wijnen.

Bijzondere naam, bijzondere wijn! Op wijnbeurs Prowein kwamen we voor het eerst in aanraking met deze wijn. De naam "Jraaduss" is een door het wijnhuis bedachte slogan die staat voor "kijk vooruit". Dit bedachten zij naar aanleiding van de startende economische crisis in 2008. De Jraaduss! 2013 bestaat uit 2/3 Pinot Noir en 1/3 Dornfelder, waardoor de wijn een medium intens robijnrode kleur krijgt. De wijn is opgevoed in grote houten vaten. Als we de wijn beschrijven denken we aan rijpe rode vruchten ( kersen / blackberry ), licht rokerig, met veel souplesse en in de afdronk een vleugje chocolade. Door zijn soepele tannines en een mooi evenwicht in de zuurgraad, een zeer prettige wijn om te drinken. Serveer de wijn gekoeld op 14-16 ºC. Wij promoten deze wijn als de rode zomerwijn van ons assortiment. Aangenaam om te drinken bij elke gelegenheid.

Kind aan huis

Al een aantal keer bezochten we het wijnhuis Kreuzberg. Het wijnhuis is gelegen in het gebied de Ahr, in het dorpje Dernau. De wijnmakerij Kreuzberg werd in 1953 opgericht door Hermann-Josef Kreuzberg Senior. In de jaren daarna heeft het wijnhuis verder ontwikkeld maar het is nog steeds een familiebedrijf. Ludwig Kreuzberg is nu samen met Frank Josten verantwoordelijk voor de wijngaarden, wijnkelders en de verkoop van deze uitstekende wijnen.

Ludwig en Frank werken nauw samen met hun wijnmaker Albert Schamaun. We hebben al een paar keer mogen genieten van een proeverij, verzorgd door Ludwig zelf. Hij vertelt dan de boeiende verhalen achter de wijn. De wijnen worden geproduceerd met verschillende druiven zoals, Pinot Noir, Frühburgunder, Dornfelder, Portugieser, Cabernet, Riesling en Pinot Blanc. De wijngaarden van het huis Kreuzberg beslaan ongeveer zes hectare. Een groot deel daarvan ligt in steile delen van het Ahrdal dat voornamelijk uit leisteen bestaat. De wijngaarden van het huis Kreuzberg liggen niet alleen in het dorpje Dernau, ander toplocaties van hun wijngaarden zijn: Marienthal, Ahrweiler, Neuenahr, Schieferlay en Sonnenberg.

Wijngebied Ahr is een leuk wijngebied voor de avontuurlijke wijngenieter. Vanaf Venlo ben je binnen anderhalf uur in het plaatsje Dernau. We zijn trots op onze samenwerking met het wijnhuis Kreuzberg en bieden je met veel plezier deze uitstekende wijnen aan.

Wijn
Kleur Rood
Druif Pinot Noir, Dornfelder
Land Duitsland
Streek Ahr
Jaar 2014

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in: